HAKKIMIZDA...

1992 yılında bir grup İÜSBF mezunu arkadaşımız tarafından Siyasallı olma ruhunu yaşatabilmek, mezunlar arasındaki iletişim bağlarını devam ettirebilmek, fakültemizin gelişimine katkıda bulunmak ve en önemlisi, mezun, mensup ve öğrenci dayanışmasını sağlamak üzere İSBF Mezunlar Derneği kuruldu.

Dernek, belirlediği misyonunu gerekleştirmek için, kurulduğu günden buyana ülkenin siyasi gelişimini, ekonomik yaşantısındaki değişimleri irdeleyen toplantılarla farklı çözümleri tartışmaya açan çalışmalar yapmakta. "Siyasalın nabzı" anketleri, "Türkiye liderini arıyor", "Basın özgür mü?" gibi güncel konuları irdeleyen seminer ve konferanslar düzenliyor ve birçok organizasyonlar gerçekleştiriyor. 2000'i aşan üye sayısı ve İSBF mezunlar derneği e-grubunda kayıtlı 5000'e yakın takipçisi Siyasal ruhunu tüm mezunlarla yaşatmaya ve geliştirmeye çalışıyor. İSBF Mezunlar Derneği ayrıca, Aybay Vakfı, İstanbul Mezun Dernekleri Konfederasyonu gibi farklı sivil toplum kuruluşları ile de ortak projeler yürütmektedir.

17 yılda birçok faaliyete imza atan dernek, başta Siyasal'ı Siyasal yapan akademisyenler olmak üzere, yasayan tarihin birikim ve bakış açısını toplumla paylaşacak bir belgesel yapım faaliyetini sürdürüyor. İstanbul Siyasal belgeseli projesi fikri belki birçok kişide vardı. Dernek bu ortak isteği hayata geçirmek için başta fakültemizden ve mezunlarımızdan aldığı destekle harekete geçti 30. yıl etkinlikleri kapsamında çekimlere başladı.

Belgesel Ekibi :
Belgesel Çekirdek ekibinde belgesel fikrini ilk ortaya atan İstanbul SBF Mezunlar Derneği Eski Başkanı Serpil Akyol Erden (Yönetici) ile Yrd. Doç. Sevgi Kalkan (Akademisyen), Dr. Figen Taşkın (Araştırmacı) ve Funda Özsoy (Adli Sosyal Bilimler Uzmanı) bulunuyor. Yönetmenliğini, İstanbul Siyasal'a 23 yıldır emek veren, Tunaya'nın öğrencisi olmuş, belgeselci kimliği ile de bilinen fakültemizin birikimli siyasi tarihçisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Alkan yürütüyor. Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Naz Çavuşoğlu belgeselin her aşamasında ekibe büyük destek olup kolaylıklar sağlıyor. Bunların yanı sıra, Mezunlar Derneğimiz yönetim ve denetim kurulu üyeleri ve ekibe katılan mezunlarımız ve öğrencilerimiz bütün gayretlerini ortaya koyuyor.

KATKIDA BULUNANLAR