RAFİ KARAGÖL, AVRUPA REYTING BİRLİĞİ YÖNETİMİNE SEÇİLDİ

20.12.2010 - İstanbul Siyasal Kamu Yönetimi Bölümü 1987 mezunlarından Rafi Karagöl, Avrupa Kredi Derecelendirme Kurulusları Birliği'nin (EACRA) yönetim kurulu üyeligine seçildi. Karagöl Türkiye'den bu göreve seçilen ilk ve tek isim. Ortağı ve yöneticisi olduğu JCR Eurasia Rating adına bu göreve getirilen Karagöl'ün, özellikle Alman ve İtalyan meslektaşlarının ciddi desteğini gördüğü öğrenildi.

AB-Avrupa Birliği ve civarındaki 16 farklı ülkede faaliyet gösteren toplam 40 kredi derecelendirme kuruluşu arasından altısının bir araya gelerek olusturdugu EACRA'nın kurucularr arasında Türkiye ve bölgede faaliyet gösteren JCR Eurasia Rating de yer almıştı.
ECRA, AB'nin de desteğiyle kredi derecelendirme kuruluşlarının etkinliğini, şeffaflığını, sorumluluğunu, iyi yönetimini ve güvenilirliğini artırmayı hedefleme amacıyla 23 Kasım 2009 tarihinde Paris'te kurulmuştu.

Birliğin Genel Kurulu 9 Aralık 2010 tarihinde yapıldı. Aralarında JCR Eurasia Rating adına Rafi Karagöl'ün de yer aldığı yeni yönetim kurulu şöyle oluştu:
Silvia Ghielmetti, CRIF
Thomas Missong, Ratingplatform