PROF.DR. TARIK ZAFER TUNAYA ANMA ETKİNLİKLERİ

29.1.2002 - Kurucu Dekanımız Prof. Dr. Tarık Zafer Tunaya ölümünün 11. yılında sabah 10:30 da Aşiyan’ daki mezarı başında anıldı. Derneğimiz tarafından organize edilen anma törenine, Tunaya’nın ailesi,dostları,Dekanımız Prof.Dr. Feryal Orhon Basık, Prof.Dr. Aydın Aybay, Prof.Dr.Mesut Önen, Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Serpil Akyol Erden ve yönetim kurulu üyeleri, mezunlarımız ve basından temsilciler katıldı.

Yaklaşık 40 kişinin bulunduğu anma töreninde; Dernek Başkanımız Serpil Akyol Erden’nin Hocamız’ın kitaplarından ve deyişlerinden oluşan açılış konuşmasından sonra;98 Mezunlarından Berrin Ataman’da Özgeçmişini sundu.Ardından 99 Mezunlarından Burçin Sarman 2000’li öğrencilerin gözüyle Tarık Zafer Tunaya’yı anlattı.Ve 83 Mezunumuz Derneğimizin Denetleme Kurulu Başkanı Armağan Özçubukçu kendisinden ders almış bir öğrencisi olarak hoş bir anısını bizimle paylaştı.

Son olarak Prof. Dr. Aydın Aybay’ın ve Dekanımız Prof. Dr. Feryal Orhon Basık’ın da konuşmalarıyla tören sona erdi.

Tarık Zafer Tunaya Aybay Vakfı’nda Anıldı
Prof. Dr. Tarık Zafer Tunaya akşam saatlerinde de Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunlar Derneği' nin Aybay Vakfın’da düzenlediği bir programla anıldı. Programa Tunaya’nın ailesi, dostları, Dekanımız Prof. Dr. Feryal Orhon Basık, Prof. Dr. Aydın Aybay, Prof. Dr. Burhan Şenatalar, Prof. Dr. Zafer Toprak, Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Serpil Akyol Erden ve yönetim kurulu üyeleri, mezunlarımız,öğrenciler ve basından temsilciler katıldı.

Saat 19:00 da başlayan kokteylin ardından Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Serpil Akyol Erden’in açılış konuşmasından sonra 87 Mezunlarımızdan Aylin Şengün’ün sunumunda TZT makalelerini dinlendi. Ardından ‘Sanat Uçmaktır’ diyen Hocamızın desen çalışmaları Onur Yılmaz’ ın klasik müzik dinletisi eşliğinde izlendi. Bu vesileyle Hadi Çaman’a 40.yıl plaketi verildi.

Anma programı Prof Dr. Vakur Versan’dan keyifle dinlediğimiz ‘2000’li yıllarda TZT’nin öğrettikleri ve Türkiye’ konulu söyleşisi ile son buldu.