SMMM ve YMM Meslek Mensubu Üyelerimiz Topla​ntısı

5.5.2012 - Mezunlarımızdan Sureyya Ersoy ve Asım SES ortak fikir ve çabaları , Mezunlar Derneğimizin katkıları ile mezunlarımızdan SMMM ve YMM Meslek Mensuplarının bir araya geleceği topla​ntıyı bilgilerinize sunarız.

Etkinliğe ilişkin yayınlanan duyuru ektedir.
İstanbul SBF Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu

--------------------------------------------------------

Değerli İ.Ü. SBF’li Meslek Mensubu arkadaşlar,

Aşağıda mesleğimizle ilgili yapmış olduğumuz kurumsallaşma zorunluluğu ile ilgili kısa bir değerlendirme sonucu iş bu hususta bir toplantı düzenlenmesinin hem tanışma, hem kaynaşma, hem de mesleğin geleceğini değerlendirme amacıyla yararlı olacğı kanısındayız. Dernek başkanı ve bazı meslek mensuplarının görüşleri doğrtusunda, meslek mensuplarının bir nebze nefesleneceği Mayıs ayının ilk haftasında Dernek Merkezinde toplanmak arzusundayız. İlginize ve desteğnize şimdiden teşekkür ederiz. Ayrıca bizde iletişim bilgileri bulunan meslek mensupları ile de telefonla irtibata geçmeye çalışacağız. Bu hususta bizlere yardımlarınızı da ayrıca rica ediyor, esenlikler diliyoruz.

Toplantı Konusu: Mali Müşavirlik Mesleğinin Geleceği ve Kurumsallaşma
Toplantı Yeri: İstanbul SBF Mezunlar Derneği Merkezi
Toplantı Günü: 05.05.2012 Cumartesi
Toplantı Saati : 14.00-17.00

Adres:Çakırağa Mahallesi Çakırağa Cami Sk. Kafmas İş Hanı No:20 Kat: 4 AKSARAY-FATİH-İSTANBUL(Aksaray İSKİ yanından griliyor. Losar Göz Merkezi Arkasında)

İrtibat Tel
Süreyya Ersoy :0532 785 02 21 / süreyya@demeterdenetim.com
Asım SES : 0532 442 58 56 asimses@ttmail.com

Hayırlara vesile olur inşallah..!
Mali müşavirlik mesleğini kurumsallaşmaya iten başlıca nedenler:
1) Muhasebe mesleği günümüzde, mükellef faaliyetlerinin çeşitlenmesi ve uluslararasılaşması; soran, anlamaya çalışan, karar aşamasında danışan yeni nesil mükellef profilinin oluşması vs. nedenlerle uzmanlaşmayı (ihtisaslaşma) zorunlu kılmaktadır.
2) Mali müşavirler işletmelerin ve mükelleflerin sorunları ile ilk önce ve ilk elden muhatap olmaktadırlar. Dolayısıyla mali müşavirlik mesleği “katiplikten” KOBİ montörlüğüne (ecnebi tabirle), CEO’luğuna doğru evrilmektedir.
3) Bu durum mali müşavirlerin, en azından mükellefini aydınlatacak ve yönlendirecek derecede vergi ve SGK mevzuatı dışında, ticaret, borçlar, kıymetli evrak, amme alacakları, icra-iflas, idari yargılama mevzuatlarına da vakıf olmasını zorunlu kılıyor.
4) İstihdam da yaşanan sirkülasyon (sık eleman değişmesi) bireysel bürolarda kurumsallaşmayı engellemektedir. Bu durum eleman yedeklemesinin maliyetine katlanmayı zorunlu kılıyor. Bu ise zaten tahsilât güçlüğü içinde boğuşan bir çok meslek mensubunun ya altından kalkamayacağı bir yük getiriyor veya kendini bedensel ve zihinsel olarak zorlamasına neden oluyor.
5) Muhasebe mesleği, icra edenin şahsına münhasır olduğu için, miras bırakılamamaktadır (füruğun mali müşavir olması dışında).
6) Uzun süreli hastalık halleri meslek mensuplarını maddi ve manevi zor duruma düşürebilmektedir. Ölüm halinde ise geride alanlar ayrıca maddi sıkıntı çekebilmektedirler.
7) Meslek mensubunun bürosunda başta ekonomik nedenlerle tek başına çalışma zorunda kalmasının neden olduğu özgüven yetersizliği, kalitesiz ve bilinçsiz mükellef kabullenmeyi veya onlara boyun eğmeyi gerektirebilmektedir.
8) Mükellef, meslek mensubu ile bire bir muhatap olduğundan bu durumu rahatlıkla istismar edebilmektedir. Kurumsallaşma mükellef-mali müşavir ilişkilerini ekonomik basiret düzeyinde disipline edebilecek araçlardan biri olacaktır.
9) Meslek mensubu mali müşavirlik işini 65-70 yaşına kadar yapabilir ama 65-70 yaşına kadar mahsup kesip, teferruata(ayrıntıda boğulma) zaman ayıramayabilir.10) Meslek mensubuna yakın bir gelecekte, Ferhan Şensoy’un “Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı” oyununu ibretlik izlettirebilirler. Dileğimiz oyunu izlerken her şeyin bitmiş olmamasıdır.

18.4.2012 - UFUK MUMAY
Güzel bir girişim olmuş. Diğer meslek mensuplarının da biraya gelmesi ümidiyle..