SBF 79’lular Buluşmaları...

8.5.2012 - İ.Ü. SBF 1979 girişlilerden mezun olduktan sonra İstanbul’da kalanlar (iş tutanlar) ile daha sonra İstanbul’a yerleşenler bir birleriyle ilişkilerini sürekli canlı tutmuşlardır. Dile kolay 30 yılı aşkın bir arkadaşlığı, dostluğu hemi de küreselliğin dayattığı bireycilik ve fırsatçılık yeni etik değerlerinin insanı yalnızlaştırdığı bir ortamda sürdürebilmek.. Ve bu süre içinde bir birlerinin göbeklendiğini, saçlarına akların indiğini, kelleştiğini görmek; hastalandığına üzülmek, hastalıktan kurtulduğuna sevinmek; çoluk çocuğa kavuştuğunu bilmek ve hatta düğünlerine gitmek yeğenlerin.. Bazılarımızın da aramızdan ebediyen ayrılışının sızısını hisset yüreklerinde.. Ve o yürekler ki bir birlerine sımsıcak; o yürekler ki yoruldukça gün gün, yıl yıl yani nasırlaştıkça dostluklar da daha bir kaynaşıyor bir birine alaşım misali..

Halep Gezisi

İ.Ü. SBF’79 lular bir geçiş süreci kuşağıdır aslında.. 70’lerin toplumcu kültür ve etik değerleri ile 80’lerin 90’ların 2000’lerin “birinin diğerinin hilafına farkındalık yaratma” katı rekabetçi değerlerinde insaniliği yaşatabilmek, küçük anlara sığan saatlik mutluluklardan bir ömre yetecek teçhizata (donatı) sahip olabilmek kolay olmasa gerek. Ve hatta insanı insan yapan “ben ve fakat beraber” sevecenliğini yitirmeden direnebilmelerini ve dahi diklenebilmelerini işte bu birlikteliğin güven dolu atmosferinde aramak gerek.

İstanbul Kuledibi'nde buluşma

Ve bu birliktelikleri SBF’79 lular bir gelenek haline getirmişlerdir. İstanbul’da ayda veya iki ayda bir toplantılar düzenlerler yaşları ellilere ulaşmaya başlamış bu delişmen ruhlar. Yurtiçinde veya yurt dışında turlar organize ederler. Ve bu organizasyonların bir araya getirişlerinin heyecanıdır yüreklerini diri tutan; zihinlerini genç, sevdalarını güncel kılan..

ÜYE GİRİŞ

Sign-In