2012 Mezunları Diploma Töreni

14.6.2012 - Fakültemiz 2012 mezunları için üniversitemiz bahçesinde düzenlenen törenle sembolik diplomalar verildi ve kepler fırlatıldı.

Törene öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra İSBF Mezunlar Derneği Başkanı Atilla Çölhan, Genel Sekreteri Funda Özsoy, Siyasal Vakfı Başkanı Fahri Solak, eski mezunlar ve öğretim üyeleri de katıldı.

Günümüzde kamuda önemli bürokratların ve özel sektörde başarılı iş adamlarının okulu olarak yerini alan Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin mezuniyet töreni hem aileler, hemde mezun olan öğrenciler için oldukça heyecanlı ve eğlenceli geçti. Tören sonrası mezunlar, öğretim üyeleri ve aileler için hazırlanan yemek organizasyonunda adeta kuş sütü eksikti. Çocuklarının mezuniyetinin haklı gururunu yaşayan aileler okuldan en az mezunlar kadar mutlu ayrıldılar. Fakülte Dekanımız Emrah Cengiz konuşmasında Siyasal Bilgiler Fakültesi olmanın bir ayrıcalık olduğunu, bunu hayatlarının her döneminde yaşadıkça anlayacaklarını vurguladı. Rektör yardımcımız Ahmet Cevat Acar ve Siyasal Vakfı Başkanı Fahri Solak konuşmalarında öğrencileri kutlarken, Emekli öğretim üyesi Prof. Cemil OKTAY çocukların her ne yapıyorlarsa yapsınlar başarılı olacaklarını ancak hiç bir şey için acele etmemeleri gerektiğini ifade etti ve Avusturalya yerlileri ile ilgili bir hikayeyi anlatarak örnekledi.

Törene katılan ve bir konuşma yapan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, “İstanbul Üniversitesi değil ama ben de bir Siyasal Bilgiler mezunu bir ağabeyiniz olarak konuşuyorum. Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunlarının iş hayatımdan da belediye hayatımdan da çok iyi biliyorum, donanımlı yetişiyorlar. Bundan sonra tek yapacağınız şey aklınızı kullanmaya kalıyor” şeklinde konuştu ve anlattığı bir fıkr aile öğrencilerin alkışını aldı: "Bir Amerikalı ile bir Japon Afrika'ya safariye gitmişler. Karşılarında bir aslan görmüşler. Japon sakin bir şekilde sırt çantasından spor ayakkabılarını çıkarmış. Amerikalı, ne o aslandan daha hızlı mı koşacağını düşünüyorsun diye sorunca, aslandan hızlı koşamam ama senden daha hızlı koşacağımı umuyorum diye yanıtlamış" Dekanımız Emrah Cengiz, törene yaptığı katkılardan dolayı Ateş Ünal Erzen'e bir plaket verdi. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Yaşar Yurdabak ve Garanti Emeklilik Genel Müdürü Erhan Adalı da törenin katılımcıları arasındaydı.

Heyecanla beklenen derece listesi de açıklandı. Okul birinciliğini Betül Akdoğan kazanırken ikinciliği Şerife Tepebaşı, üçüncülüğü de Yiğithan Tosun aldı. Ayrıca İşletme Bölüm birinciliğini Betül Akdoğan, Kamu Yönetimi bölüm birinciliğini Emrah Sedat Gültepe, Uluslararası İlişkiler bölüm birinciliğini de Havvanur Livaoğlu elde etti.

Fakülte ve bölümlerde ilk üç dereceye giren öğrencilere Dekanlık, Mezunlar Derneği ve Vakıf tarafından çeşitli ödüller verildi.

Dernek başkanımız Atilla Çölhan'ın konuşma metni aşağıdadır:

Öncelikle mezun olan tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Artık sizler öğrenci değil bizler gibi mezun grubuna katılmış oluyorsunuz. Çok iyi bir fakülteden mezun olduğunuzu yıllar geçtikçe daha iyi anlayacaksınız.

Mezun olan arkadaşlarımızın kamu ve özel sektörde çok başarılı görevler yaptığını bir şekilde takip ediyorsunuzdur. Bugün son anda maalesef aramızda olamayan başbakan müsteşarımız buna bir örnektir.

Mezuniyet sonrası iş hayatına atıldığınızda İstanbul Siyasal'ın farkını ve gücünü hissedeceksiniz. Sizlerin mezuniyeti ile de bu birliktelik gittikçe güçlenerek büyüyecektir.

Benim mezun olduğum yıllarda bugünkü gibi büyük törenlerimiz, şenliklerimiz yoktu. Fakülteden mezun olduğumuzda bilgisayarı görmeden, kullanmasını bilmeden mezun olduk. Bilgiye ulaşmak bizim için çok zordu. Kaynak ve kitap bulmak zahmetli idi. Soru soracağımız, destek isteyeceğimiz Derneğimiz ve Vakfımız yoktu. Mezunlar az olduğu gibi, onlara ulaşmak için bir aracımız da yok idi. Sizler bu konuda daha şanşlısınız. Bilgiye ve bizlere her an ulaşabilirsiniz.

Her zaman sizleri dernek ve vakfımıza bekliyoruz. Elimizden geldiğince her konuda yardımcı olmaya çalışacağız. Bunun için de tören bitiminde lütfen hepiniz dernek standına iletişim bilgilerinizi bırakmaya davet ediyorum.

Şu an baktığımda Sizlerin gözlerinizdeki heyecanı, pırıltıyı ve sabırsızlığı görüyorum. Bir an önce konuşmalar bitse de şu kepleri fırlatsak, çığlıklarımızı atsak diyorsunuz. Bizler keplerimiz olmadığı için zamanında havaya fırlatamadık, daha önce Sn. Dekanımız eski mezunlara böyle bir şey yapabiliriz demişti belki bu olacak ama ben yine de sizlerden bizler adına da kepleri daha yükseğe fırlatmanızı rica ediyorum.

O yüzden sözlerimi fazla uzatmak istemiyorum. Ve sizleri artık karşımda bir öğrenci olarak değil geleceğin en başarılı, parlak bürokratları, siyasetçileri, özel sektör yöneticileri olarak görüyorum. Hepinizi tekrar tebrik ediyorum.

İstanbul Siyasal'ın gücünü herkese, bizlerden daha iyi bir şekilde göstereceğinize inancımla hepinize sevgi ve saygılarımı sunar başarılar dilerim.

Mezuniyet töreni fotoğraflarına FOTOĞRAF ALBÜMÜ bölümünden veya
www.isbfmezder.org.tr/yeni/galeri/index.asp?album=gallery40.xml