Siyasal Toplantıları -7

Tarih: 7 Kasım 2007, Çarşamba

Saat: 13.00 – 15.00

Yer: İÜ SBF Toplantı Salonu

Dr. HIRONAO MATSUTANI, 1967 yılında Keio Gijuku Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını Keio Üniversitesi Hukuk Enstitüsü’nde, doktorasını ise İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamlamıştır.

Dışişleri Bakanlığı’ndaki görevinin ardından, İstanbul’da Konsolos Muavini, Ankara’da Japonya Büyükelçiliği’nde Birinci Sekreter, İstanbul’da Başkonsolos Muavini olarak görev yapmıştır. Tokyo’daki Dışişleri Bakanlığı’nda Ekonomik İşbirliği Genel Müdürlüğü, Enformasyon ve Araştırma Genel Müdürlüğü, Orta Doğu Genel Müdürlüğü ve ülke dışında Sydney, Anchorage ve Cidde’de Japonya Başkonsolosluğu’nda çeşitli görevler alan Hironao Matsutani, ayrıca, Tokyo Üniversitesi’nde de öğretim üyesidir ve Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Bölümü’nde

üst düzey uzmanlık yapmaktadır.

Hironao Matsutani, 23 Şubat 2006 tarihinde Japonya İstanbul Başkonsolosluğu’nda

Başkonsolos olarak göreve başlamıştır