Derneğimiz Faaliyet Raporu

26.4.2013 - Değerli Üyelerimiz ve Mezunlarımız,
2011 Nisan ayından bugüne (Nisan 2013) kadar Derneğimizin yürüttüğü faaliyetleri;
e-posta yoluyla, internet sitemiz üzerinden, toplantı veya seminerlerimizden ve dergimiz vasıtasıyla sizlere duyurmuş bulunmaktayız. Dönem içerisinde yürüttüğümüz söz konusu faaliyetlerimiz bu rapor içerisinde de özetlenerek ayrıca bilgilerinize sunulmuştur.
Yürüttüğümüz faaliyetlerde bizlere destek veren, özverili çalışmalarıyla katkılarını esirgemeyen ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Yönetim Kurulu Üyelerimizle, Derneğimizin amacı doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalarımızı değerlendirmelerinize ve takdirlerinize bırakıyoruz.
Siz üyelerimizden destek ve katkılarınızı sürdürmenizi bekler, derneğimizi daha ileri seviyelere ulaştırma yönündeki görüş ve önerilerinizi bizlere iletmenizden mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz.
Faaliyet Raporumuzu bilgilerinize sunarız,
Saygılarımızla,
Atilla ÇÖLHAN

İstanbul SBF Mezunlar Derneği

EĞİTİM FAALİYETLERİ

• Okulumuz İşletme Kulübü öğrencilerine derneğimizde İletişim Kazaları ve NLP konusunda sertifikalı seminer verildi.
• 2012 Mezunlarından tüm bölümlerde dereceye giren öğrencilerimize derneğimizde İşe Hazırlık semineri ve eğitimi verildi.
• 2012 mezunlarımızdan dereceye girenlerle farklı firmalara İş Hayatı konusu kapsamında üst düzey ziyaretler yapıldı.
• İşletme Kulübü ve Derneğimiz ortak çalışma ile Fakültemiz Tunaya anfisinde Forex konulu eğitim semineri verildi.
• Fakültemizde İşletme Kulübünün organize ettiği “Siyasallı Olmak” konulu tüm gün süren oturumlara destek verildi. Oturumda konuşmacı olarak Yönetim Kurulu üyelerimizden katılımcılar oldu.
• Derneğimizde, Fakültemiz Diplomasi Kulübü öğrencileri ile Tanışma ve Tecrübeleri paylaşma toplantısı yapıldı.
• Mezunlarımız arasında aynı meslekten olanlar arasında dayanışma olması, bilgi ve becerilerin paylaşılması, eğitim verilmesi amacıyla “SMMM ve YMM meslek toplantısı” yapıldı.
• Bu yıl başlattığımız eğitim faaliyetlerinden ilki , “Kendini tanıtma, özgeçmiş hazırlama ve mülakatlar” konulu toplantı, yine derneğimizde öğrencilerimize verildi.
• Bu toplantıların ikincisi olarak, “Farkındalık ve Nefes Teknikleri semineri” derneğimizde öğrencilerimize anlatıldı.

MEZUN VE ÖĞRENCİ BULUŞMALARI

• Birçok mezunumuzun bir araya geldiği 2011 Yılı geleneksel yemeğimiz Nisan ayında Boğazda İÜ Baltalimanı Sosyal tesislerinde yapıldı.
• 2011 yılı mezuniyet törenine dernek olarak katkıda bulunduk. Ayrıca açtığımız stand ile yeni mezunlarımızı üye yaptık.
• 2011-2012 eğitim öğretim yılı açılışına Fakültemizde iştirak ettik.
• Dernek ve Vakfın birlikte organize ettiği Geleneksel Kasım buluşması 2011 kasım ayında Fakültemiz’de yapıldı. 20.yıl ve 25.yıl mezunlarına bu buluşmada plaketleri Başkanımız tarafından takdim edildi.
• 2012 yılı Kasım Buluşması fakültemizin maalesef bize gün tahsis edememesinden dolayı yapılamamıştır
• 2012 yılı Mayıs ayında geleneksel yemeğimiz ile mezunlarımızı Baltalimanı sosyal tesislerinde bir araya getirdik.
• 2012 yılı mezuniyet törenine katıldık, dereceye giren öğrencilerimize başkanımız hediyelerini takdim etti. Ayrıca dernek standı açılarak yeni mezunlarımızi üye yapıp dergimizi dağıttık.
• Dönem buluşmalarına katkı yapıldı.
GEZİ-KONSER FAALİYETLERİ
• Mezunlarımızla müzik konserlerine gittik.
• Dönem mezunlarımızın şehir dışı gezilerine destek olduk.
İDARİ VE ÜYELİK FAALİYETLERİ
• Nisan 2011’de şu an bulunduğumuz dernek yerinin kullanıma hazır hale getirildi. Sonrasında elektrik, su, doğalgaz gibi idari işlemleri bitirildi.
• Dernek sekretaryamız yok idi. Eleman istihdam edilerek oluşturuldu.
• Yeni rozet tasarlanıp yaptırıldı. Promosyon malzemeleri olarak dernek logolu cam bardak, kalem ve anahtarlık yaptırıldı.
HOCALARIMIZ
• Mesut Önen Hocamız evinde ziyaret edildi.
• Hocalarımızdan bazıları, mezun ve öğrencilerimizin de katılımıyla Baltalimanı sosyal tesislerinde akşam yemek yenildi, burada okulumuz, mezunlarımız ve öğrencilerimiz konuşuldu.
• Tarık Zafer Tunaya Hocamız her sene olduğu gibi 2011 ve 2012 de mezarı başında anıldı.
• Ebediyete intikal eden Ersan İlal, Vakur Versan, Bakır Çağlar, Aydın Ayaydın Hocalarımızı dernek olarak yalnız bırakmadık.
• Genel seçimler öncesi okulumuz mezunu milletvekili adaylarımızla Baltalimanı Sosyal tesislerimizde toplantı yapıldı. Kendilerine Tarık Zafer Tunaya hocamızın muhterem eşi Melahat hanımın yaptığı gravür sanat resimleri hediye edildi.
BÖLGE TOPLANTILARI
• İlk defa farklı bölgelerde aynı dönemde mezunları buluşturmak ve kaynaştırmak için Bölge Toplantıları yapıldı. Bu toplantılara Başkan ile birlikte 1 kurul üyemiz eşlik etti.Bu bölgelerde Dernek bölge temsilcikleri oluşturuldu.Bunlar;
o Güney Marmara Buluşması Bursa Uludağ maliye tesislerinde hafta sonu yatılı olarak yapıldı.
o Ege bölge toplantısı İzmir’de yapıldı.
o Denizli Bölge buluşması 3 defa yapıldı.
o Akdeniz Bölge Buluşması Antalya’da yapıldı.
o Çukurova bölge buluşması, Adana’da yapıldı. Bu sene tekrarı da Mersin’de yapıldı.
o Ankara’da geçen hafta mezun toplantısı yapıldı.
• Mezunlar arası iletişim ve dayanışmayı artırmak ve dernek faaliyetlerini anlatmak için farklı zamanlarda mezunlarımızı ziyaret ettik.
• En son olarak Başkanımız 3 gün süren gezide Ankara’daki üst düzey bürokrat ve vekillerimizi ziyaret etmiştir.

BASIN YAYIN FAALİYETLERİ
• Uzun bir aradan sonra 2012 Mayıs ayında Yaz bültenimiz çıkarıldı.
• 2013 Yaz Bültenimiz de Mayıs ayı içinde tamamlanmış olup adreslerinize gönderilecek ve bu yıl 1 Haziran'da yapılacak olan Geleneksel yemeğimizde ve diğer etkinliklerimizde dağıtılacaktır. Bültenlerimizin basımı sponsorlar kanalıyla yapılmaktadır. Adresleri değişen üyelerimizin en kısa sürede derneğimizle temasa geçmelerini ayrıca rica ederiz.

ÜYELİKLER-BELGESEL
• Kayıtlı olan üye sayısı 900 civarlarında idi.Ancak güncel olan adres ve iletişim bilgileri 300 civarlarında idi. Yönetim olarak önemle bunun üzerinde durup tüm üyelerin bilgileri tek tek güncellendi ve adet 1500 kişiye çıkarıldı.
• Bunun yanı sıra üye olmayan ancak iletişim bilgisi olan, email ve bülten gönderilebilen ilave 500 kişi vardır ve toplam 2000 kişiye ulaşabilmekteyiz.
• Belgesel çalışmaları belli bir aşamaya getirilmiştir. Şu an itibariyle profesyonel bir mezunumuzun şirketine teslim edilmiş olup en kısa sürede bitirilecektir.