24 Haziran 2014’te İSBF’de mezuniyet törenindeydik... Ve 1984 mezunlarının sembolik mezuniyetleri

24.6.2014 - Ve fakültemiz 2014 mezunlarını verdi... Kutluyoruz...
24 haziran 2014 mezunlar töreni çok renkli ve hareketliydi.. İstanbul Siyasal camiası yeni mezunları, aileleri, fakülte mensupları, 1984 mezunları, mezunlar derneği temsilcileri, vakıf temsilcileri İstanbul Üniversitesi rektörlüğünün önünde kurulan özel alanda bir aradaydılar.

Yeni mezunlarımızın heyecanları yüzlerinden okunuyordu. Ama bu güzel günde içimizi yakan soma ‘daki olayların unutulmadığını hissttirdiler..

Tören birdakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı ile basladı. İSBF Mezunlar Derneği başkan yrd.si Şaban Oruç’un, Siyasal Vakfı Başkanı Fahri Solak2ın konuşmarını Dekanımız Prof.Dr. Emrah Cengizin konusması takip etti. Dereceye girenlerin duyrulduğu ve sahneye davet edildii dakikkalar büyük alkışlarla coşkuyla kutlandı. Dereceye girenlere derneğimiz adına hediyeleri verildi. Dereceye girenlere;

Fakülte 1.2.3. ‘lerine 1’er altın , isimlerinin yazılı olduğu kalem, Çince – Türkçe eğitim seti,
Fakülte Bölüm 1.2.3.’lere Antik Çağ belgeseli (16 dvd’lik)
Fakülte Bölüm 2.3.’lerine Dünya tarihi belgeseli
Dereceye giren tüm öğrencilere Twister Jeans’ten kot pantolon (*) ve İSBF Mezunlar Derneği tarafından organize edilen TNC Eğitim Şirketi ile ortaklaşa hazırlanan “ Profesyonel yaşantıya Hazırlık Eğitim Programı” (**) hediye edilmiştir.

Hediyelerimize sponsorluk yapan 84 mezunlarımıza, 83 mezunlarımızdan Gala filmin sahibine, 94 mezunumuz Twister Jeans’in sahibi’ne, profesyonel eğitimci olan ve eğitim programını gerçekleştirecek olan 90 mezunu eğitimci Serpil Akyol Erden , 86 mezunu Nevin Eser , 89 mezunu Funda Özsoy ve TNC eğitim şirketine teşekkür ediyoruz.

Derneğimizin standı hemen tören alanının yanındaydı. Dernek sekreterya sorumlusu Tuğba Aybay, Yönetim Kurulu üyemiz Sevgi Kalkan standımızda yeni mezunlara merhaba dedi..

Bu organizasyonda İSBF Mezunlar Derneği adına Serpil Akyol Erden bu özel günün fotoğrafcılığını üstlendi.. Yeni mezunların yüzündeki gurur, heyecanı yakalamaya çalıştı kamerası ile..

Derneğimizi dereceye giren öğrencilerimizin hediyelerini Dernek Adına Başkan Yardımcımız Şaban Oruç verdi ve Dernek adına yaptığı konusmada kula kulluk yapmayın, kul hakkı yemeğin mesajı, doğruları söylemekten korkmayınız hatırlatması ve herdaim yanlarında mezunlar derneğinin olacagının sözü alkışlarla karşılık buldu.

Tören içinde bir tören daha vardı.. Sembolik 30. Yıl töreni...
Geçen sene Fakültemizin ilk mezunlarına yapılan sembolik mezuniyet töreni , kep atma organizasyonu bu sene 1984 mezunları için de yapıldı. Organizasyon Hilal Botasun Özturan ve Cemal Özturan üyelerimizin kurduğu iletişim apı sayesinde gerçekleşti.. ellerinde yıllık vardı .. Sayfaları çevirdikçe yüzlerde gülümseme ve sanki dün okuldaş ayrılmışcasına konusmalar.. Önce fakültenin kapısı önünde buluşuldu... Önümüzde resim çektiren yeni mezunlar... Dereceye girenlere dernek tarafında hazırlanan hediyelerin taşınması sırasında hemen toplu bir fotogaf çekimi.. Dekanın ziyareti.. dekanımız ile bir fotograf... Tören alanına geçiş.. Cübbelerin giyilmesi, kimisinin yok ben giymem sözleri.. Ama isimler oknunca sanki yeni mezun oluyor gibi herkesin sahneye çıkısı.. Yüzlerde gülümseme.. Soma’da yaşanan acıyı hatırlatan kasketiyle Hilal, torunuyla İlhan dikkati çekenler arasındaydı.. Diplomaları Prof.Dr. Rauf Versan verdi.. Mezuniyet töreni bittikten sonra 84’lülerin birlikteliği ve paylaşımı devam etti. Güzel bir akşam yemeğinde nostalji, anılar ve bol kahkaha vardı..

24 haziran 2014 tarihindeki mezuniyet töreni; akşamın serinliği bahçeye sinmeye başladığında sona erdi. Yüzlerde gülümseme.. Tören alanında bayraklar... ve kaldırılan sandalyelerin arasına sıkışmış anılar vardı...

(*) Twister Jeans tarafında hediye edilen kotlarda bedenin uymaması halinde değişim için Twister Jeans Genel Müdürlüğü'nden Sevgi Hanım ile iletişim kurulması (İrtibat numarası: 0 212 507 98 45-46) yeterli olacaktır. Kendilerine ulaşılamaması halinde dernek sekreteryamızdan destek alınabilecektir.

(**) Profesyonel Yaşantıya Hazırlık Eğitim Pakedi dereceye giren öğrencilerimizin uygun olduğu tarihlerde yüzyüze eğitim şeklinde yapılacaktır. Konu ile ilgili olarak Dernek Sekreterya sorumlusu Tuğba Bayhoca yeni mezunlarımızı arayacaktır.

RESİMLERİ ALBÜMLER KISMINDAN GÖREBİLİRSİNİZ.