5.3.2016 - 05.05.2016 - MEZUNLARIMIZA VE ÖĞRENCİLERE YÖNELİK "İŞ, SİYASET VE KAMU'DA ETİK" SERTİFİKA PROĞRAMI

Değerli Mezunlarımız,

İstanbul Siyasallı olmak dendiğinde aklıma hep şöyle bir yanıt gelir: Öğrenmeyi öğreten kurum… Üstelik şablonlarla, sloganlarla değil tarihin imbiğinden geçmiş, yer yer bedeli bedenler olmuş ve evrenselleşmiş kavramlarla öğreten bir kurum… Hal böyle olunca öğrenmeyi öğrenenlerinde öğrendiklerini paylaşması bilgi ve bilimin kurumsallaşmasına ve daha bir evrenselleşmesine neden olacaktır.

İşte bu ilkeden hareketle İSBFMEZDER olarak, günümüzde küresel oportünizmin insanları yalnızlaştırıp, kültürleri tektipleştirme çabası ve insanlar üzerinden “sosyo-ekonomik doğal seleksiyonlar” dayatarak ve de haksız ve hırçın rekabet ortamında bencilleştirerek; var olmanın, tüm etik değerlerden arınma anlamına geldiği dogması ile sosyal dokularda tahribatlar yaratılmasının “etik” değerlerin yeniden hatırlanması ve hatta yaşam biçimine dönüştürülmesi ile aşılacağını düşünmekteyiz.
Bir İstanbul Siyasallı olma sosyal bilinciyle, bireyci ve fakat bireyi de metalaştıran son çeyrek yüzyılın güya küresel değerlerinin dumura uğrattığı “etik” kavramının iş, siyaset ve kamu da ne anlama gelmesi gerektiği üzerine mezunlarımıza ve öğrencilerimize yönelik, fakültemiz dekanlığının katkılarıyla “sertifika” programı düzenlemiş bulunmaktayız. 2 günlük kurs sonucunda Sertifikalar verilecektir.

Programın özellikle özel sektörde profesyonel olarak çalışan mezunlarımız ve kendi işyerleri olan çalışanlarımıza önemli katkılar sunacağını ve yeni ufuklar açacağını düşünmekteyiz.

Ekte görüleceği üzere kısa bilgi verilen sertifika programı öğrencilerimize ücretsiz olacak olup, mezunlarımıza sertifika programının masraflarını karşılamak üzere, bağış şeklinde sunulacaktır.

Sertifika programını bila bedel mezun ve öğrencilerimize sunacak olan Dr. Bülent Balkan’a ve Dekanımız Prof. Dr. Emrah Cengiz hocamıza, Fakültemiz Sekreteri Dilek Yücel Hn., bizlere yardımcı olacak personele şimdiden teşekkür ederiz.

Asım SES
İSBFMEZDER Yön: Kurulu Adına…

PROĞRAM:
Tarih : 05.03.2016 ve 06.03.2016 Cumartesi ve Pazar günleri
Saat : 09.00 ila 17.00 saatleri arası
Yer : İÜ SBF Gülhane Dekanlık Binası

PROGRAMA AİT RESİMLERİ ALTAKİ LİNKTEDİR.

ÜYE GİRİŞ

Sign-In