1991 SERHAT YANIK PROFESÖR UNVANI ALDI

19.1.2017 - Mezunlarımızdan Serhat Yanık Profesör Unvanını Aldı

1970 yılında Karabük’te dünyaya gelen Serhat Yanık, 1987 yılında İzmir Maliye Meslek Lisesi’ni tamamladı. 1991 yılında İ.Ü. SBF Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu ve 1992’de Fakültemizin İşletme Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak akademik hayata adım attı. 1994 yılında işletme yüksek lisansını, 2000 yılında da işletme doktorasını tamamladı. 2001 yılında yardımcı doçent, 2008 yılında ise muhasebe ve finans alanında doçent unvanlarını alan Yanık, 24 Kasım 2016 tarihinde de profesör oldu.

Fakültemiz İşletme Bölümü’nde Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı Başkanlığı, Üniversitemiz Döner Sermaye İşletmesi Müdür Yardımcılığı, İstanbul Üniversitesi Hastaneler Genel Direktörlüğü Finans Direktörü görevlerini yürüten Yanık, aynı zamanda 2002 yılından bu yana Garanti Factoring A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesidir.

Çok sayıda ulusal ve uluslararası yayını bulunan Serhat Yanık’ın kitapları;
• YANIK, Serhat, “Sigorta İşletmelerinde Mali Yeterlilik Analizi”, İstanbul: Gökhan Matbaası, ”Bayındır Hayat Yayınları” Aralık 2000, (Tezden Türetilmiş Kitap), ISBN No: 975-93240-0-8
• YANIK, Serhat, YAZICI, Selim, “Elektronik Sigortacılık: Elektronik Ticaretin Sigorta Sektörüne Etkileri”, İstanbul: Der Yayınları No: 326, 2002
• YANIK, Serhat; İÇKE, Akif; NEMLİ, Esra; ŞENEL, Kerem; YAZICI, Selim; TURAN, Başak, (2002) “Sermaye Piyasası Kurulu Lisanslama Sınavlarına Hazırlık”, Türkmen
• YANIK, Serhat, ÇANAKÇIOĞLU, Mustafa, “Staj Başlama Değerlendirmesi Test Kitabı”, İSMMMO Yayını No:43, İstanbul,2004