25. YIL ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDİYOR

9.1.2018 - 25. YIL ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDİYOR

1982’Den beri SBF’li Sn. Mehmet Güntekin’in Konserine Davetliyiz

Cumhurbaşkanlığı Korosu Şef Yardımcısı Mehmet Güntekin, 14 Ocak 2018 tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek konserde İSBF Mezunlar Derneği üyelerini ağırlayacak.

Sn. Mehmet Güntekin 14 ocakPazar günü saat 11.30'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek konserde Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu Şefi olarak konseri yönetecek.

İSBF Mezunlar Derneği’nin, üyelerine ücretsiz olarak numaralı bilet temin edeceği konseri izlemek isteyenlerin 12 Ocak 2018 Cuma gün bitimine kadar yönetim kurulu üyelerimizden Züleyha Özer zuleyhaozer@gmail.com adresine kişi sayısı ve isim bildirmeleri gerekmektedir.

Gelin müzik dolu dakikaları hep birlikte yaşayalım…

Mehmet Güntekin Kimdir?

1963 yılında Samsun’un Bafra ilçesinde doğdu. Süheylâ Altmışdört ile Fatih Salgar’ın öğrencisi olduğu Üniversite Korosu’nda idari görevler üstlendi. Çeşitli ansiklopedilerde yazarlık yaptı. Kurduğu İstanbul Fasıl Topluluğu ile başka gruplarla yurtiçinde ve yurtdışında konserler verdi. CD, kaset, kitap ve dergi yayıncılığı yaptı. “Yine Bir Gülnihâl” adlı TV programıyla Yazarlar Birliği 1998 TV-Müzik Ödülü’nü kazandı. İncilâ Bertuğ ile birlikte TRT-TV’de “Musikiden Müziğe”, “Müziğimiz Kültürümüz” ve “Seyirnağme” adlı programları hazırlayıp sundu. Bilim ve sanat kurumlarında tebliğler sundu ve seminerler verdi. Tarih, repertuvar, arşiv ve biyografi konularında yararlandığı Murat Bardakçı ile ortak yayınlar yaptı. Tercüman ve Yeni Ufuk gazetelerinde müzik editörü; Musiki Mecmuası’nda yayıncı ve sorumlu yazı işleri müdürü; Hürriyet Tarih’te yazar, danışma kurulu üyesi ve redaktör; Habertürk Tarih’te yazar olarak görev yaptı.

Sözlü tarih çalışmaları İstanbul Araştırmaları dergisinde yayımlandı. Necdet Yaşar’ın Hatıraları, Nevzad Atlığ’ın Hatıraları, Şerif Muhiddin Targan, Bekir Sıdkı Sezgin, Eyüplü Musikişinaslar (Nermi Haskan’la), Kâni Karaca, Üniversite Korosu, İstanbul’un 100 Musikişinası, İstanbul’un 100 Şarkısı, Nevzad Atlığ’ın Tanıklığında, Mühendishane’de Musiki ve Malatyalı Musikişinaslar adlarındaki kitapları ve risaleleri yayınlandı.

“Kuğunun Son Şarkısı” ile Expo-2005’te Türkiye’yi Japonya’da temsil eden “Rose and Tulip” gösterilerinin şefliğini üstlendi. Türk Musikisi Vakfı genel sekreteri, Kültür Konseyi ile Heybeliada İlm-i Musiki derneklerinde yönetim kurulu üyesi, Turing üyesi, Alaturka Records projesi koordinatörü ve Müzikli Maarif Takvimi projesi yönetmenidir.

2006 yılında, 1986’dan bu yana görev yaptığı Cumhurbaşkanlığı Korosu’nun müdürlüğüne, 2004’te de şef yardımcılığına atandı. 2009-2011 yılları arasında “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı” müzik yönetmeni olarak görev yaptı.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Güntekin, müzisyen Emel Güntekin ile evli ve 1991 doğumlu Mehmet Turgut adında bir çocuk babasıdır.

ÜYE GİRİŞ

Sign-In