İSTANBUL SBF’NİN KURUCU DEKANI
PROF. DR. TARIK ZAFER TUNAYA ANILIYOR

23.1.2009 - İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin kurucu dekanı; çoğulcu parlamenter düzeni, hukuk devletini, kişi hak ve özgürlüklerini savunan, özerk-demokratik üniversiteye inanan Prof. Dr. Tarık Zafer Tunaya, ölümünün 18. yılında İstanbul SBF Mezunlar Derneği tarafından organize edilen program çerçevesinde anılıyor.
29 Ocak 2008 saat 09.30’da, İstanbul SBF Mezunlar Derneği yönetici ve üyeleri, İstanbul SBF’nin kurucu hocaları, öğretim üyeleri, öğrencileri ve Tunaya dostları, Tarık Zafer Tunaya ve eşi Melahat Tunaya’nın Aşiyandaki mezarları başında bir araya gelecek.
Tunaya’nın öğrencileri ve dostları aynı akşam bir sohbet toplantısında da bir araya geliyor. Akşam saat 19.00'da Aybay Hukuk Araştırmaları Vakıf Merkezi'ndeki buluşmada fakültenin mezunlarından gazeteci-yazar Şafak Altun bir süre önce yayımlanan "Atatürk, İnönü ve Bayar'ın İktisat Kavgası" kitabıyla ilgili bir konuşma yapacak. Ardından, fakültenin eski mezunlarından Şahverdi Demoglu ve Şaban Oruç başta olmak üzere Tunaya Hoca'dan ders almış, kendisiyle sohbet etme şansını yaşamış olan öğrencileri Tunaya ile ilgili anılarından anekdotlar anlatacak. Toplantıyı izleyecek Tunaya Dostları ve SBF mezunları da söyleşiye kendi görüş ve anılarıyla katılacak.
İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Tarık Zafer Tunaya anısına düzenlenen etkinliklerde basın mensuplarını da aramızda görmekten mutluluk duyarız.
İstanbul SBF Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu
SABAH ANMA PROGRAMI
TARİH: 29 OCAK PERŞEMBE
SAAT: 9:30