ETKİNLİK HAKKINDA
Mezunlarımızdan Sureyya Ersoy ve Asım SES ortak fikir ve çabaları , Mezunlar Derneğimizin katkıları
Mezunlarımızdan Sureyya Ersoy ve Asım SES ortak fikir ve çabaları , Mezunlar Derneğimizin katkıları ile mezunlarımızdan SMMM ve YMM Meslek Mensuplarının bir geldiği toplantı 5 Mayıs 2012 tarihinde yapıldı. Toplantının yapılmasında emeği geçen ve desteklerini esirgemeyip davete katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür eder, organizasyon komitesindeki Asım SES'in toplantıya ilişkin görüş ve paylaşımlarını aşağıda bulabilirsiniz.
Saygılarımızla;
İstanbul SBF Mezunlar Derneği
-----------------------------------------------------------
Ve Mayıs ayının yedisi, yıllardan 2012.. Şaka gibi başlayan İ.Ü. SBF mezunu YMM ve SMMM’lerin (bundan böyle aramızdaki ifadesiyle meslek mensubu olarak adlandırılacaktır) İSBFMEZDER ‘in Aksaray’daki dernek merkezinde toplantı günü geldi çattı. Hemşeri dernekçiliğinden tecrübemle, çıkar/menfaat beklentisi olmayan bu tür toplantılara bu kez de rağbet olmayacağı endişeni taşımıyor değildim. Bu endişe saat 13.50 ye kadar sürdü. Meslek mensupları benim gibi değilmiş, randevularına dakiklermiş ki saat 14 sularını geçmeye başladığında tahminimizin ötesinde bir katılım oldu.

Sevgili Süreyya hanımla birlikte yaklaşık 50 kişiye telefonla ulaşmaya çalıştık. Bunlarda iletişim bilgileri değişmemiş 35 civarındaki meslek mensupları ile bire bir görüştük. Havaların güzel olmasının dezavantajına rağmen 24 meslek mensubumuz bu ilk toplantıya katılmıştı. Bu yüzleri de güldürdü, geleceğe dönük İ.Ü. SBF’liler arasında dayanışma toplantılarının devamına dair umutları da artırdı.
Toplantı, meslek mensuplarının yeni Türk Ticaret Kanunu ve bunun zorunlu kıldığı muhasebe, mali müşavirlik mesleğinde değişiklikler ve bu değişikliklere uyum noktasında kurumsallaşmanın önemi konusu etrafında, aslında bir tanışma toplantısıydı. Birkaç kişi dışında, meslek mensuplarının büroları ayrı ayrı bölgelerde olduğu için bir birini tanıyan pek yoktu. Ne önemi vardı ki, geçmişimizde, nam-ı diğer “Bekir Ağa Bölüğünün” bugünkü İ.Ü. SBF’nin tarihsel binasının atmosferini koklamak gibi bir ortak paydamız vardı.
Toplantı, dernek yönetiminin güler yüzü (Atilla Çölhan ve Funda Özsoy) ve güzel ikramı ile başladı. Baktık ki, ayaküstü herkes hararetli hararetli sanki hasretlik gideriyor ve zaman da bu hasretlikle erimeye başlıyor, toplantı salonuna geçme zamanı geldi deyu, “en yaşlı üye olarak” müdahale etmek zorunda kaldım.

Toplantıya geçmeden önce, İSBFMEZDER’e kazandırılan bu mekan için emeği geçen eski ve yeni dernek yönetici ve dernek dostlarına teşekkür etmek gerekiyor. Bir apartman dairesinden, toplantı odası, seminer odası yaratılabilmiş. Tabii Yönetim Kurulu odası, sekreter odası ve mutfak da yaratılabilmiş. Seminer odası biraz sıkışmayla 45-50 kişiyi ağırlayabilir. SBF’li diğer meslek grupları içinde rahatlıkla toplantılar düzenlenebilir.

Toplantıyı açmak bendenize ve Süreyya hanıma düştü. Ben kısa bir açılış konuşmasıyla meslek mensupları arasında toplantı fikrinin nasıl oluştuğunu ve eyleme geçtiğine değindim. Toplantı fikri Süreyya Hanımındı. Dernek yönetimiyle paylaştık, yönetim, gerek elindeki arşivden gerekse lojistik olarak büyük destek verdi. Bu tür dayanışma toplantılarının meslek mensupları arasında göz aşinalığı, zamanla dostluklar, en önemlisi de iletişim teknolojisi yardımıyla bilgi ve deneyim paylaşımına yarayacağını ifade ettim. Dernek başkanı Atilla Bey’e meslek mensupları adına teşekkür ederek söz verdim.
Sayın Başkan dernek hakkında kısa bir bilgi verdi, çıkarılacak bültenden söz etti ve 26 Mayıs 2012 tarihinde Baltalimanı Sosyal Tesislerindeki dayanışma yemeğine davet etti tüm camiayı. Bir dernek başkanı olarak çok fazla konuşmadı(!). Biz ne başkanlar gördük, eline mikrofon veya kürsü geçti mi indirmek mümkün olmaz..
Bursa’dan gelip bizleri yalnız bırakmayan sınıf arkadaşım Engin Gümüştaş hem kamu tecrübesi hem piyasa tecrübesiyle, meslek mensuplarının kurumsallaşmalarının gerekliliği ve ayrıca her alanda SBF dayanışmasının SBF’lilik sosyal faydasına katkısı yönünden önemini vurguladı. İlk mezunlarını 1983 de vermeye başlayan İ.Ü. SBF’nin bugüne kadar yaklaşık 7.000 civarında mezunu olduğu, diğer köklü fakülteler yanında İ.Ü. SBF’nin 30 yıla yaklaşan ömrü ile henüz daha çok genç sayılabileceğini, bu nedenle bu tür dayanışma toplantılarının önemli olduğuna da ayrıca dikkat çekti.
Toplantının fikir anası Süreyya Hanım Ersoy),katılımcılara, İSMMMO eğitim komitesindeki görevinin de verdiği titizlilikle, yeni TTK’nun meslek mensuplarına ne gibi artılar ve fakat bunun yanında yükümlülük ve zorunluluk getireceğini özetledi. Bundan sonra sırayla meslek mensuplarının kendilerini tanıtmaları faslına ve 5 er dakikalık gündem hakkında konuşmalarına geçtik. (Bu arada bir sıkıntı çekiliyordu, okuldaşlarımıza mezuniyet yıllarını değil, fakülteye giriş yılına göre kendilerini tanıtmalarının daha uygun olacağını söyledim. Nitekim, bir arkadaş normal mezuniyet yılından sonra ara vermiş ve üç yıl sonra mezun olmuş..) Bu bölümde güzel meslek deneyimleri ve hayat hikâyeleri çıktı. İSMMMO eğitmenlerinden Aysel Hanım (Hatipoğlu), yeni dönemde denetim mesleği ve bu alandaki rekabet konularında detaylı açıklamalarda bulundu.
Verilen arada, Dernek Yönetiminin ikramları ile açlığımızı giderdikten sonra, tekrar kaldığımız yerden devam ettik. Bu arada yine sınıf arkadaşımız Ziraat Bankası müfettişliğinden emekli olmuş Mustafa Bayrak arkadaşımızla da tekrar tanışma (:-)) fırsatı bulduk. Gözler var ya gözler çok az değişiyor.
Zaman ilerlerken meslektaşlarımızdan son konuşmacılar söz almaya başlıyorlardı artık. Bir genç bayan okuldaşımız, “1981 doğumluyum, 19.. yılı girişliyim..” derken ayıldım ve hemen müdahale ettim. “Arkadaşlar doğum tarihinizi söylemek zorunda değilsiniz, senin doğduğun yaşlarda ben neredeyse mezun olmuşum, bu bizde moral çöküntüye neden oluyor..”. Güldük hep beraber ama, oluşan kuşak farkları da fakültemizin olgunlaşmaya başladığının da bir göstergesiydi. Bu olgunlaşma, kuşakları bir araya getiren sosyal etkinlikler ve STÖ ile pekişir ve kurumsallaşır ayrıca İ.Ü. SBF geleneklerinin oluşmasına vesile olurdu.
Tam zamanında, saat 17 de, toplantımızı beş kişilik bir meslek komitesi seçerek sona erdirdik. Meslek komitesine seçilen arkadaşlar:
1)Süreyya Ersoy
2)Aysel Hatipoğlu
3)Rıza Sönmez
4)Sırrı özdemir
5)Asım SES
Toplantıya katılan arkadaşlar ise:
Asım SES (1979)
Engin Gümüştaş (1979)
Ümit Metin (1991)
Enver Mutlu (1999)
Aysel Hatipoğlu (1986)
İlkü Köse Saka (1986)
Caner Sürmeli (1986)
Hatice Yılmaz (1993)
Bülent Sunay (1993)
Mücahit Kaymakçı (1996)
Zehra Gürele (1985)
Ayfer Yılmaz (1985)
Rıza Sönmez (1985)
Sırrı Özdemir (1997)
İsmail Özdemir (1996)
Abdurrahman Açık (1992)
Gizem Ovalı Kurudağ (2002)
Tuncay Dağdagül (1998)
Hikmet Uzunarsalan (1986)
Murat Batıgücü (2012)
Mustafa Bayrak (1979)
Orhan Kızılkaya (1986)
Nurdan Sönmez (1998)
Süreyya Ersoy (1982
Tekrar buluşmak üzere derken, diğer mesleklerdeki mezun arkadaşlarımız içinde bu toplantının emsal olması temennisini dile getirdik. 07.05.2012
Hazırlayan : Asım SES