ETKİNLİKLER

ETKİNLİKLER

Toplantı: Enderunlu Kantemir’in Eserlerini Enderunlu Mehmet Güntekin Yorumladı

ETKİNLİK HAKKINDA

Enderunlu Kantemir’in Eserlerini Enderunlu Mehmet Güntekin Yorumladı, Enderunlular Dinledi

Enderunlu Kantemir’in Eserlerini Enderunlu Mehmet Güntekin Yorumladı, Enderunlular Dinledi

Cumhurbaşkanlığı Korosu Şef Yardımcısı, Fakültemizin 1986 mezunu, üyemiz Mehmet Güntekin 22 Ocak 2017 tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen konseri yönetti. Enderunlu Prens Dimitri Kantemir’in eserlerinin icra edildiği büyüleyici konsere 100’e yakın İSBF Mezunlar Derneği üyesi de katıldı.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1986 mezunu, Cumhurbaşkanlığı Korosu Şef Yardımcısı üyemiz Mehmet Güntekin 22 Ocak 2017 tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen konseri yönetti. Ölüm yıldönümleri dolaylısıyla Prens Dimitri Kantemir ve Tanburi Mustafa Çavuş'un anısına verilen konserde 300 yıl önce kullanılmış çeng, rebab, santur, şehrud ve metal telli kanun gibi çalgılar kullanıldı.

Güntekin konser sonrası okuldaşlarıyla beraber olmanın kendisi için heyecan verici olduğunu dile getirdi. Konsere davet ettiği için Güntekin’e teşekkür eden İstanbul SBF Mezunlar Derneği Başkanı Bülent Balkan, kendisini Dernek Danışma Kurulunda görmekten onur duyacaklarını belirtti. Dinleyiciler arasında yer alan İstanbul SBF’li öğrenciler konseri ilgiyle izledi ve Güntekin ile tanışma şansını yakaladı.

İstanbul SBF Mezunlar Derneği, üyelerini benzeri etkinliklerde bir araya getirmeyi sürdürecek…

Mehmet Güntekin Kimdir?
1963 yılında Samsun’un Bafra ilçesinde doğdu. Süheylâ Altmışdört ile Fatih Salgar’ın öğrencisi olduğu Üniversite Korosu’nda idari görevler üstlendi. Çeşitli ansiklopedilerde yazarlık yaptı. Kurduğu İstanbul Fasıl Topluluğu ile başka gruplarla yurtiçinde ve yurtdışında konserler verdi. CD, kaset, kitap ve dergi yayıncılığı yaptı. “Yine Bir Gülnihâl” adlı TV programıyla Yazarlar Birliği 1998 TV-Müzik Ödülü’nü kazandı. İncilâ Bertuğ ile birlikte TRT-TV’de “Musikiden Müziğe”, “Müziğimiz Kültürümüz” ve “Seyirnağme” adlı programları hazırlayıp sundu. Bilim ve sanat kurumlarında tebliğler sundu ve seminerler verdi. Tarih, repertuvar, arşiv ve biyografi konularında yararlandığı Murat Bardakçı ile ortak yayınlar yaptı. Tercüman ve Yeni Ufuk gazetelerinde müzik editörü; Musiki Mecmuası’nda yayıncı ve sorumlu yazı işleri müdürü; Hürriyet Tarih’te yazar, danışma kurulu üyesi ve redaktör; Habertürk Tarih’te yazar olarak görev yaptı.
Sözlü tarih çalışmaları İstanbul Araştırmaları dergisinde yayımlandı. Necdet Yaşar’ın Hatıraları, Nevzad Atlığ’ın Hatıraları, Şerif Muhiddin Targan, Bekir Sıdkı Sezgin, Eyüplü Musikişinaslar (Nermi Haskan’la), Kâni Karaca, Üniversite Korosu, İstanbul’un 100 Musikişinası, İstanbul’un 100 Şarkısı, Nevzad Atlığ’ın Tanıklığında, Mühendishane’de Musiki ve Malatyalı Musikişinaslar adlarındaki kitapları ve risaleleri yayınlandı.
“Kuğunun Son Şarkısı” ile Expo-2005’te Türkiye’yi Japonya’da temsil eden “Rose and Tulip” gösterilerinin şefliğini üstlendi. Türk Musikisi Vakfı genel sekreteri, Kültür Konseyi ile Heybeliada İlm-i Musiki derneklerinde yönetim kurulu üyesi, Turing üyesi, Alaturka Records projesi koordinatörü ve Müzikli Maarif Takvimi projesi yönetmenidir.
2006 yılında, 1986’dan bu yana görev yaptığı Cumhurbaşkanlığı Korosu’nun müdürlüğüne, 2004’te de şef yardımcılığına atandı. 2009-2011 yılları arasında “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı” müzik yönetmeni olarak görev yaptı.
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Güntekin, müzisyen Emel Güntekin ile evli ve 1991 doğumlu Mehmet Turgut adında bir çocuk babasıdır.

Paylaş :